27 Ιουνίου 2022

«Αίτημα άμεσης επίλυσης κυκλοφοριακών προβλημάτων διέλευσης των οδηγών στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης λόγω έργων εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου 2022».


 «Αίτημα άμεσης επίλυσης κυκλοφοριακών προβλημάτων διέλευσης των οδηγών στην Εθνική
Οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης λόγω έργων εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου 2022».
Ο Δήμος Κατερίνης αποτελεί έναν άκρως τουριστικό προορισμό με μεγάλη εισροή επισκεπτών, ιδιαίτερα τουςκαλοκαιρινούς μήνες. Στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής μας αλλά και σε όλο το εύρος και μήκος του
δήμου μας λειτουργούν τουριστικές επιχειρήσεις, η ομαλή λειτουργία των οποίων αποτελεί κύριο οικονομικόμοχλό της ευρύτερης κοινωνίας της Κατερίνης που είναι η πρωτεύουσα του Νομού Πιερίας.
Η τοπική βιομηχανία Τουρισμού στηρίζει οικονομικά ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στην περιοχή μαςόλον τον χρόνο. Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρηματίες έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημία ωςεπίπτωση τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της πανδημίας του Κορωνοϊού.
Ο Δήμος Κατερίνης και η Αντιδημαρχία Τουρισμού εργάζεται με σαφείς στρατηγικές στοχεύσεις και επενδύειοικονομικά στην ποιοτική ανάδειξη των ξεχωριστών πλεονεκτημάτων της περιοχής 365 ημέρες τον χρόνο,τόσο στο παραλιακό μέτωπο όσο και στον ορεινό όγκο των Πιερίων.
Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τουριστικής περιοχής μας είναι η εύκολη πρόσβαση των
επισκεπτών σε αυτή μέσω της Εθνικής Οδού που διαχειρίζεται η εταιρεία σας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ
ΑΙΓΑΙΟΥ». Το τελευταίο χρονικό διάστημα τούτο το πλεονέκτημα βάλλεται δραματικά λόγω του
αποσπασματικού χιλιομετρικά αποκλεισμού δύο λωρίδων ελεύθερης κίνησης των οχημάτων σε σημεία καιτων δύο κατευθύνσεων του αυτοκινητόδρομου, λόγω έργων, μεταξύ Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, όπως στο ύψος Μακρυγιάλου και Κορινού.
Κατανοώντας την αναγκαιότητα τέλεσης έργων συντήρησης από εσάς, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε
άμεσα για την επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που δημιουργούνται από και προς τον τουριστικόπροορισμό του δήμου μας καθώς είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων στα συγκεκριμένα σημεία, που οδηγεί σε καθυστερήσεις στην διέλευση, ταλαιπωρία και εκνευρισμό των διερχομένων οδηγών, με αυξημένο κίνδυνο την πρόκληση ατυχημάτων αλλά και την αποθάρρυνση έλευσης επισκεπτών στον προορισμό μας, με σχεδόν βέβαιο και άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στον τουρισμό μας.
Αγαπητοί κύριοι,

η αποκοπή λωρίδων οδικής διέλευσης της εθνικής οδού εν μέσω θέρους και σε μέρες και ώρες που δενπραγματοποιούνται έργα και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι όπως και μηχανήματα εργασιών συντήρησης,δημιουργεί ένα τεράστιο «κομφούζιο» στον δρόμο, αποθαρρυντικό για κάθε δυνητικό επισκέπτη στην Πιερία και στον Δήμο Κατερίνης, το οποίο δύναται σε ελπιδοφόρους μήνες ανάπτυξης του τουρισμού μας νααποτελέσει αίτιο τεράστιου οικονομικού πλήγματος για όλους τους επιχειρηματίες.
Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος που παρατηρείται εδώ και
εβδομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ουσιαστική συνεισφορά των υπηρεσιών της εταιρείας σας προςτους πολίτες-οδηγούς αλλά και την βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, σε περιόδους που όλεςσυνθήκες συνηγορούν προς όφελός τους και όχι ζημιογόνα.
Με εκτίμηση,

Μαρία Τερζίδου
Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: