7 Ιουνίου 2022

Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 07-06-2022
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και πρόσκαιρα στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο, θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 5 με 6 βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία από τις προμεσημβρινές μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, που στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Βαθμιαία γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες νεφώσεις και μικρή πιθανότητα για τοπικούς όμβρους.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και από τις προμεσημβρινές μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-06-2022
Αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές έως και τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 09-06-2022
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβους ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-06-2022
Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβους.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-06-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-06-2022
Βαθμιαία εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων. Την Κυριακή η έντονη αστάθεια στις περισσότερες περιοχές θα έχει σταματήσει.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.  emy.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: