15 Ιουλίου 2022

ΘΕΜΑ Που θα παίξει φέτος ο Ρονάλντο;

 Δεν περνά σχεδόν ημέρα που να μην προκύπτει ένα νέο σενάριο, μια καινούργια φήμη, κάποια υπόθεση για το μέλλον του 37χρονου Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος επιθετικός συνδέεται δια συμβολαίου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έως το 2023 (με οψιόν γι΄ άλλη μια χρονιά), αλλά σύμφωνα με πολλά αγγλικά μέσα θα ήθελε να αποχωρήσει από το σύλλογο αυτό το καλοκαίρι.

Ο CR7 επέστρεψε στους «Κόκκινους Διαβόλους» το 2021, μετά το τέλος της περιπέτειάς του με τη Γιουβέντους, αλλά δεν... εκτίμησε καθόλου την πορεία της περασμένης σεζόν, που τελείωσε με το σύλλογο στην έκτη θέση και χωρίς πρόκριση στο επόμενο Champions League, διοργάνωση στην οποία θέλει να αγωνιστεί ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας.

Έτσι ο ατζέντης του, Ζόρζε Μέντες, είναι απασχολημένος για να του βρει μια νέα πρόκληση. Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας Parisien, ο Ρονάλντο προσφέρθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν αλλά ο γαλλικός σύλλογος, επιθυμώντας να επιστρέψει σε πιο... νηφάλια οικονομική πολιτική, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Η πόρτα έχει κλείσει επίσης κι από την πλευρά της Τσέλσι. Ο νέος ιδιοκτήτης, Τοντ Μπόιλι, έδειξε ενδιαφέρον για την προοπτική να υποδεχθεί τον Πορτογάλο αστέρα, μετά από τη συζήτηση που είχε με τον ατζέντη του. Αλλά ο τεχνικός των «Μπλε», Τόμας Τούχελ, άσκησε βέτο και τελικά λήφθηκε η απόφαση να μην προχωρήσει το θέμα.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ένας σαουδαραβικός σύλλογος πρόσφερε στον παίκτη το «τρελό» ποσό 275 εκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια, με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας να αρνείται, καθώς βασικό κίνητρό του δεν είναι τα χρήματα.

Παρά τις «αποτυχίες», όμως, ορισμένοι σύλλογοι λέγεται ότι παραμένουν σε εγρήγορση για την κατάσταση ενός από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Σύμφωνα με το ESPN, η Μπάγερν Μονάχου και η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκονται ακόμη στην «κούρσα» για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν τον Ρονάλντο.

Ο τελευταίος δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να συνεχίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν δεν βρει προορισμό που θα τον καλύπτει. Ο Έρικ τεν Χαγκ, ο νέος προπονητής της ομάδας, διαβεβαίωσε δημόσια ότι βασίζεται στον επιθετικό του την επόμενη σεζόν, απορρίπτοντας την ιδέα της αποχώρησης.

«Δεν μου είπε ότι θα ήθελε να φύγει», εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα ο Ολλανδός τεχνικός. «Το διάβασα, αλλά όπως σας λέω, ο Ρονάλντο δεν πωλείται. Είναι μέρος των σχεδίων μας και θέλουμε να πετύχουμε μαζί».

Όλα αυτά ενώ ο ποδοσφαιριστής δεν έχει ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα για την καλοκαιρινή προετοιμασία, με την επίσημη δικαιολογία να κάνει λόγο για «προσωπικούς λόγους».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

 ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: