3 Ιουλίου 2022

Summer rules: Τα δύο μυστικά για να αποφύγετε τις ουρολοιμώξεις

 Γιατί οι ουρολοιμώξεις είναι πιο συχνές το καλοκαίρι; Ποιες είναι οι δύο καλύτερες συμβουλές για να τις αποφύγετε;

Μία από τις πιο ένδοξες στιγμές του καλοκαιριού είναι εκείνη που απολαμβάνουμε τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας, περνώντας την ημέρα μας φορώντας το μαγιό μας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Ωστόσο, ακόμα και όταν αλλάζουμε συχνά μαγιό, οι ουρολοιμώξεις είναι πολύ πιθανό να συμβούν και να χαλάσουν αυτό το χαλαρό κλίμα.

Από τι προκαλούνται οι ουρολοιμώξεις

Για να προστατευθείτε από τον πόνο και την ενόχληση των ουρολοιμώξεων, οι ειδικοί μας εξηγούν ακριβώς γιατί μπορεί να εκδηλωθούν πιο συχνά αυτή την εποχή και τι μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε.

Πρώτα απ ‘όλα, η ουρολοίμωξη συμβαίνει όταν μολυσματικά βακτήρια εισχωρούν στην ουρήθρα και πολλαπλασιάζονται. Υπάρχουν μερικά διαφορετικά στελέχη βακτηρίων που προκαλούν ουρολοίμωξη (όπως το E. Coli), το οποίο συνήθως προέρχεται μέσα και γύρω από τον ορθό και άλλα που προέρχονται από βρεγμένα μαγιό ή και σώματα γλυκού νερού.

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές που μας δίνουν οι ειδικοί για αυτές τις λοιμώξεις είναι να σκουπίζεστε από μπροστά προς τα πίσω όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα, να επισκέπτεστε την τουαλέτα μετά την σεξουαλική επαφή, να καθαρίζετε την ευαίσθητη περιοχή στο ντους με νερό και ένα ήπιο καθαριστικό και, το πιο σημαντικό, να παραμένετε ενυδατωμένοι.

Γιατί είναι πιο συχνές το καλοκαίρι και πώς θα τις αποφύγετε

Η αφυδάτωση, όπως μας λένε οι ειδικοί, είναι στην πραγματικότητα ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι ουρολοιμώξεις είναι τόσο συχνές το καλοκαίρι. Οι καθημερινές ανάγκες του καθενός για νερό είναι διαφορετικές, αλλά συνιστά να λαμβάνετε τουλάχιστον 1,7 λίτρα την ημέρα.

«Πρέπει πραγματικά να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την αφυδάτωση όσο το δυνατόν περισσότερο» μας λένε χαρακτηριστικά. «Είναι πολύ πιο εύκολο να αποτρέψεις την αφυδάτωση παρά να τη λύσεις όταν συμβεί». Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε να πίνετε νερό όταν ξυπνάτε και πριν βγείτε στον ήλιο για δραστηριότητες, προσθέτουν.

Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της ουρολοίμωξης, επειδή επηρεάζει τα επίπεδα υγρασίας της ευαίσθητης περιοχής, την συχνότητα ούρησης και τα επίπεδα βακτηρίων που εμπλέκονται και στα δύο. Για παράδειγμα, η ούρηση ξεπλένει την ουρήθρα και αναγκάζει τα ανεπιθύμητα βακτήρια να βγουν. Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, δεν θα πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα και αυτό οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο ουρολοίμωξης.

Ο άλλος ένοχος για τις καλοκαιρινές ουρολοιμώξεις είναι τα βρεγμένα μαγιό. «Ενώ τα μαγιό δεν προκαλούν άμεσα ουρολοιμώξεις, τα σκοτεινά, υγρά, μη απορροφητικά υλικά δημιουργούν τις συνθήκες για την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων», εξηγούν οι ειδικοί.

Ο στόχος, λοιπόν, είναι να ελαχιστοποιηθεί αυτή η περίοδος επαφής όσο το δυνατόν περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι θα βγάζετε το κάτω μαγιό εάν δεν πρόκειται να κολυμπήσετε ή έχετε μείνει έξω για 30 ή περισσότερα λεπτά..vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: