8 Σεπτεμβρίου 2022

Εξεταστική Επιτροπή: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25—Ένταση για τη λίστα των μαρτύρων


Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι βουλευτές μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη διαφωνία που προέκυψε με τους βουλευτές της πλειοψηφίας για τον κατάλογο των προσώπων που θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιαγκούλη εξερχόμενη από τη συνεδρίαση κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία για μεθοδεύσεις συσκότισης λέγοντας πως «η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να συγκαλύψει το σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, σχεδίασε και υλοποίησε ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτή τη φορά μέσα στη Βουλή. Το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Σε αυτό το σκάνδαλο ζήτησαν μάλιστα να συμπράξουν και να το νομιμοποιήσουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων. Συνένοχοι εμείς δεν θα γίνουμε.

Η Νέα Δημοκρατία έφτασε στο σημείο να μην αποδεχθεί κανέναν ουσιαστικό μάρτυρα, ούτε καν τον ανιψιό του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, που αποπέμφθηκε από τον ίδιο ως πολιτικά υπεύθυνος της ΕΥΠ, ούτε καν τον παρακολουθούμενο δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, ούτε τους προτεινόμενους από το ΚΚΕ μάρτυρες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στο τηλεφωνικό του κέντρο, πρόσωπα των οποίων οι μαρτυρίες είναι απαραίτητες για την εύρεση της αλήθειας. Ομερτά και βαθύ σκοτάδι, αντί για το άπλετο φως που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή».

Αυτή την ώρα, οι δύο βουλευτές – μέλη της Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιαγκούλη και Δημήτρης Μπιάγκης, συνοδευόμενοι και από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ζήτησαν και ενημερώνουν τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Εξεταστική Επιτροπή

Αποχώρηση και του ΜέΡΑ 25

Από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής αποχώρησε και το MέΡΑ 25 αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Twitter τα εξής:

«Με τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές #ΕΥΠ, ένα ακόμη βαρύ καρφί έκλεισε ερμητικά το πρωθυπουργικά διαφημισμένο «άπλετο φως» μέσα στο φέρετρο της διαφάνειας.

Το ΜέΡΑ25 αποχώρησε, αρνούμενο να συμμετάσχει στη φαρσοκωμωδία της Ομερταπολίτευσης».

Καραθανασόπουλος – ΚΚΕ: Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες πρακτικές της ΝΔ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη, Νίκος Καραθανασόπουλος, μετά το τέλος της συνεδρίασής της, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές της ελεγχόμενης από τη ΝΔ πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής. Θεωρούμε ότι αυτές οι πρακτικές διαμορφώνουν το έδαφος για συγκάλυψη των υποθέσεων των παρακολουθήσεων. Θεωρούμε απαράδεκτες τις απειλές της κ. Μπακογιάννη […] Αυτό το κλίμα εκφοβισμού και απειλών δεν θα επιτρέψουμε να περάσει. Από αυτή την άποψη το ΚΚΕ κάνει κάθε προσπάθεια, και θα συνεχίσει να κάνει, στο να μη συμβιβάζεται με τέτοιες καταστάσεις και να αποκαλύπτει την ουσία των ζητημάτων με ουσιαστική εξέταση στις Επιτροπής. Και από αυτή την άποψη, θα επιμείνουμε να συζητηθούν τα ουσιαστικά ζητήματα.

Καταψηφίσαμε την πρόταση της ΝΔ για τον κατάλογο των μαρτύρων που πρότεινε γιατί πρόκειται για προσπάθεια συγκάλυψης.

Ως ΚΚΕ θα επιμείνουμε και θα επαναφέρουμε κάθε φορά [την άποψη] ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες. Να γίνει ουσιαστική, διερεύνηση των παρακολουθήσεων και να αποκαλυφθεί το σκοτεινό πλαίσιο που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις, και οι πολυπλόκαμοι μηχανισμοί που κάνουν τις παρακολουθήσεις».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιαγκούλη εξερχόμενη από τη συνεδρίαση κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία για μεθοδεύσεις συσκότισης λέγοντας πως «η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να συγκαλύψει το σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, σχεδίασε και υλοποίησε ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτή τη φορά μέσα στη Βουλή. Το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Σε αυτό το σκάνδαλο ζήτησαν μάλιστα να συμπράξουν και να το νομιμοποιήσουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων. Συνένοχοι εμείς δενθαίνουμε.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: