9 Οκτωβρίου 2022

Σεισμός: Ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό – Αισθητός στην Αθήνα

 Το επίκεντρο σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εντοπίζεται στον Κορινθιακό κοντά στο χωριό Άσπρα Σπίτια και ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ριχτερ.

Το εστιακό βάθος -σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτοήταν στα 12,7 χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Θέλει ιδιαίτερη προσοχή ο Κορινθιακός

Για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στον Κορινθιακό μίλησε στο in ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή του Κορινθιακού θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

«Ήταν ένας σεισμός που έγινε έντονα αισθητός σε αρκετές περιοχές, ακόμα και στην Αττική» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι οι σεισμολόγοι θα πρέπει λάβουν όλα τα στοιχεία για να μελετήσουν το φαινόμενο.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν η δόνηση αυτή ήταν ο κύριος σεισμός ή αν θα ακολουθήσουν και άλλες ισχυρότερες στην περιοχή.

Λέκκας: Πρόωρο να πούμε αν ήταν η κύρια δόνηση

Στο μικρό βάθος που υπολογίζεται σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στα 5 χιλιόμετρα εστίασε την προσοχή του, μιλώντας στο in, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι είναι πρόωρο για τους ειδικούς να αποφανθούν αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ σημείωσε πως η σεισμική δόνηση εντάσσεται στη σεισμικότητα της περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: