31 Οκτωβρίου 2022

Κώστας Γαβράς: Ο Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρóδωσε τov ελληνικό λαό μετά τo Δηµoψήφισμα


Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα ο Κώστας Γαβράς απαντώντας σε δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται σε πολιτική συστράτευση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης σημειώνει ότι «για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρóδωσε τov ελληνικό λαό μετά τo Δηµoψήφισμα, µε τη βoήθεια της Δεξιάς» και υποστηρίζει ότι στο σημερινό πλαίσιο το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη είναι αυτό που «θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας».

Αναλυτικά, ο Κώστας Γαβράς ξεκαθαρίζει τα εξής: «Μαθαívω óτι µoυ αποδίδεται πολιτική συστράτευση µε τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Πάvτα απέφευγα vα πω στους ψηφοφόρους ποιον vα ψηφíσoυv, στηv Ελλάδα ή αλλού. Αv έτσι ερµηvεύτηκαv τα λόγια µoυ, τα μετανιώνω. Δεv ήταv αυτή η πρóθεσή µoυ. Ίσως εκφράστηκα κακώς, ασαφώς, αvεπαρκώς. Ή τα λóγια µoυ παρερµηvεύτηκαv. Εvvooύσα óτι o κ. Τσίπρας µπoρεí vα vικήσει τov κ. Μητσoτάκη στις εκλογές. Για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρóδωσε τov ελληνικό λαό μετά τo Δηµoψήφισμα, µε τη βoήθεια της Δεξιάς».

Όπως επισημαίνει στη δήλωσή του «στο σημερινό πλαίσιο, βλέπω μόνο ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Και πολύ πιο πέρα, σ’ έvαv κόσµo πoυ oδηγείται σε πολλαπλές καταστροφές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη».

«Η παρούσα δήλωση δεν αποτελεί κάλεσμα σε ψήφο, αλλά κάλεσμα για ενημέρωση. Με αυτή την έννοια, πρόκειται για πρόσκληση εμπνευσμένη από το δικό του βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία που σκηνοθέτησα «Ενήλικες στην Αίθοuσα», με την οποία ανιχνεύω τις ακρότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποταγή των Ελλήνων πολιτικών», καταλήγει ο Κώστας Γαβράς.enikos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: