22 Νοεμβρίου 2022

Πάνω από 1.000 απομιμητικά προϊόντα κατασχέθηκαν σε δύο χώρους στη Θεσσαλονίκη


Πάνω από 1.100 απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ γνωστών εταιριών κατάσχεσαν οι άντρες της  Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, από δύο χώρους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. 
Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα εμπορικά σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Πιο αναλυτικά, χθες το απόγευμα εντοπίστηκε, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών,  κατάστημα - αποθηκευτικός χώρος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 691 τεμάχια ειδών απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιριών.
Προέκυψε ότι γινόταν  χρήση και δεύτερου αποθηκευτικού χώρου, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 491 τεμάχια ειδών απομιμητικών προϊόντων.
Επιπλέον, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στην οικία του συγκατηγορούμενου και κατασχέθηκαν 37.150 ευρώ.
Σημειώνεται ότι, το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.

*Επισυνάπτονται φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: