22 Νοεμβρίου 2022

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να στηρίζει όσους λεηλατούν την κοινωνία


αγόραζαν με 232 ευρώ το ρεύμα τη μεγαβατώρα και πουλούσαν τον προηγούμενο μήνα στα 619 ευρώ»

Είπε ειδικότερα ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να στηρίζει όσους λεηλατούν την κοινωνία, τους διάφορους Πάτσηδες, τους παρόχους του ηλεκτρικού ρεύματος για να αποκομίζουν υπέρογκα κέρδη». Ανέφερε ότι η κυβέρνηση «έδωσε περιθώριο κερδοφορίας στους παρόχους μόνο για τον Οκτώβρη 166% ... αγόραζαν με 232 ευρώ το ρεύμα τη μεγαβατώρα και πουλούσαν τον προηγούμενο μήνα στα 619 ευρώ». Σημείωσε πως για τα τιμολόγια της ενέργειας «οι βασικές αιτίες πίσω από την εκτόξευσή τους είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που σε καμία άλλη χώρα δεν συνέβη εν μέσω κρίσης, η βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση που συνοδεύτηκε με τη στροφή στο εισαγόμενο φυσικό αέριο, και η άρνηση της κυβέρνησης να αποσυνδέσει την τιμή του ρεύματος από το φυσικό αέριο». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «αρνήθηκε να θεσπίσει πλαφόν στα περιθώρια κέρδους στη λιανική και τη χονδρική».

Ένας πρωθυπουργός που θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί παρακάμπτοντας τη Δημοκρατία, σιγά μην ενδιαφέρεται για το αν μπορεί ο κόσμος να βγάλει το μήνα. Άλλες δουλειές θέλει να κάνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ ”Λαμία FM”, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «είναι επιλογή της κυβέρνησης η ακραία ακρίβεια».

 

Χαρακτήρισε «τεράστιο επικοινωνιακό φιάσκο» το καλάθι του νοικοκυριού, αντιτείνοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, τον ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο, και σε συνδυασμό με τα μέτρα για τη μείωση της τιμής του ρεύματος.

Υπογράμμισε επίσης ότι «δεν γίνεται η Ελλάδα να έχει βασικό μισθό χαμηλότερο από το 2012» και ότι «σήμερα θα μπορούσε να είναι στα 800 ευρώ και αυτό θα βοηθούσε και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί θα έπεφτε στην κατανάλωση αυτό το εισόδημα». Επιπλέον, τόνισε ότι είναι κρίσιμο το θέμα των συντάξεων. «Αυτή τη στιγμή με την περικοπή της 13ης σύνταξης, που είχε επαναφέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γίνει πάνω από 3 δισ. ευρώ περικοπές στις συντάξεις με υπογραφή Μητσοτάκη», είπε, σημειώνοντας ως εξίσου σημαντικό να υπάρξει ρύθμιση του ιδιωτικού πανδημικού χρέους, με ένα σχήμα τουλάχιστον 120 δόσεων και διαγραφή ενός μέρους του.

 

 

«Τέτοιες εικόνες δεν είχαμε δει ούτε με κυβέρνηση Σαμαρά», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τη «χθεσινή εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι» τής συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, υποστηρίζοντας ότι «είναι αποτέλεσμα του πτωχευτικού νόμου του κ. Σταϊκούρα στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει πρόταση μομφής. Ο σημερινός πτωχευτικός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι χειρότερος από εκείνον που είχε προτείνει το ΔΝΤ τις πιο μαύρες μέρες της ελληνικής οικονομίας». Σχολίασε πως «όταν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου χρωστούν πάνω από 12 εκατ. ευρώ σε δάνεια -δεν μιλώ συνολικά για τους βουλευτές της ΝΔ- δεν γίνεται για 15 χιλιάρικα ένας πολίτης να χάνει το σπίτι του», ενώ υπογράμμισε ότι «αυτόν τον πτωχευτικό θα τον καταργήσει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως «αυτά που μάθαμε το Σαββατοκύριακο από ”Το Βήμα”, που ονομαστικά ανέφερε τους αστυνομικούς που αποσπάστηκαν στην ΕΥΠ για να λειτουργήσουν το Predator, σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχαν προκαλέσει καταιγίδα». «Εδώ δεν το διέψευσε κανείς, ούτε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ούτε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ούτε κανείς από την κυβέρνηση», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν έχουν κάνει καν φύλλο και φτερό τις εταιρείες που εμπορεύονται αυτό το λογισμικό» και ότι «στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να κρύβεται και να πουλάει το αφήγημα της άγνοιας». «Ούτε στη Βουλή δεν έρχεται να απαντήσει στις ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το αν παρακολουθούνταν κάποιος υπουργός του», είπε.

 

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι στις επικείμενες εκλογές πρέπει «έστω και με μια ψήφο διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτη δύναμη». «Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό ερώτημα είναι το πώς θα κινητοποιηθεί η νέα γενιά, όπως είδαμε στην πορεία του Πολυτεχνείου στην οποία η τεράστια πλειοψηφία ήταν νέοι άνθρωποι. Το ίδιο συνέβη και στην κινητοποίηση χθες έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου που έχανε το σπίτι της. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τους νέους ανθρώπους. Όμως πρέπει να τους πείσουμε και ότι η δημοκρατία τους χρειάζεται», σημείωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: