19 Δεκεμβρίου 2022

Περίπου 3 μήνες πριν τον αρχικό προγραμματισμό παραδόθηκε η ανακατασκευασμένη γέφυρα του Αλιάκμονα - Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη

 Την ανακατασκευασμένη και ενισχυμένη γέφυρα του Αλιάκμονα, η οποία παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, περίπου τρεις μήνες νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις προδιαγραφές του έργου από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους που απασχολήθηκαν στις εργασίες.

Το έργο, προϋπολογισμού 26,6 εκατομμυρίων ευρώ, επεκτείνει δραστικά το προσδόκιμο ζωής της γέφυρας, η οποία εγκαινιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και αποτελεί κομβικό μέρος του συστήματος αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ. Πλέον εκτιμάται ότι η γέφυρα του Αλιάκμονα, που ξεπερνά σε μήκος τα 550 μέτρα, θα μπορεί να εξυπηρετεί την κυκλοφορία για ακόμα 100 έτη. Υπήρξε ειδική μέριμνα για την ουσιαστική ενίσχυση των αντισεισμικών δυνατοτήτων της, ενώ υλοποιήθηκαν πολλές ακόμα παρεμβάσεις για την ασφάλεια των οδηγών, τον φωτισμό, τη μόνωση και τη διαχείριση υδάτων.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη γέφυρα του ποταμού Αλιάκμονα και τόνισε:

«Πριν έρθω σήμερα να παρευρεθώ σε αυτή την ωραία τελετή, ήμουν στην γέφυρα του Αλιάκμονα μαζί με τον υπουργό. Μια γέφυρα η οποία ουσιαστικά ανακατασκευάστηκε από την αρχή και μόλις τώρα που μιλάμε παραδόθηκε ήδη στην κυκλοφορία. Ένα έργο με το οποίο δεν είχε ασχοληθεί κανείς αλλά γνωρίζαμε ότι η μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας ουσιαστικά, κατασκευασμένη πριν από σαράντα τόσα χρόνια, ήταν επιρρεπής σε πλημμύρες, σε σεισμούς. Και φυσικά, επειδή δεν μπορεί να τρέχει κανείς πίσω από τις εξελίξεις, κάναμε αυτή την παρέμβαση και θωρακίσαμε τη γέφυρα αυτή για τα επόμενα 50, για τα επόμενα 100 χρόνια».ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: