19 Δεκεμβρίου 2022

Νίκος Τσακιρίδης -σε «ομηρία», εγκλωβισμένοι 65 εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΔΗΚ,


 Την ώρα που πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν λύσει οριστικά το πρόβλημα της καθυστέρησης  πληρωμών  των εργαζομένων σε Δημοτικές Επιχειρήσεις που πληρώνονται μέσω προγραμμάτων, ο Δήμος Κατερίνης επιλέγει να κρατά σε «ομηρία», εγκλωβισμένους 65 εργαζόμενους στη ΔΗΚΕΔΗΚ, οι οποίοι περιμένουν εδώ και δύο μήνες να πληρωθούν.

Οι εργαζόμενοι πληρώνονται αποκλειστικά από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, χωρίς κανείς να ξέρει πότε ακριβώς θα πληρωθούν.

Και ενώ δήμοι στη Ελλάδα έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες εντάσσοντας τους εργαζόμενους στη  τακτική μισθοδοσία τους, από τα ταμεία του Δήμου, η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν με την ανάληψη των καθηκόντων της το 2019, δεν έχει προχωρήσει σε καμία απολύτως διαδικασία.

Αποτέλεσμα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σε δύσκολες εποχές με την ακρίβεια να μαστίζει σε όλα τα μέτωπα, 65 οικογένειες μένουν απλήρωτες, μη γνωρίζοντας πότε και πόσα χρήματα θα πληρωθούν.

Για τον Δημοτικό Συνδυασμό «Δήμος για όλους» αποτελεί δέσμευση η υπόσχεση που δίνουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση, να προχωρήσουμε στην οριστική επίλυση ενός σοβαρότατου θέματος, εξασφαλίζοντας αν μη τι άλλο, τις προϋποθέσεις για να μπορούν οι 65 εργαζόμενοι να καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών τους.

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Νίκος Τσακιρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: