21 Δεκεμβρίου 2022

Γκουαρντιόλα: «Ο Μέσι θα ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών ακόμα και χωρίς το Παγκόσμιο Κύπελλο»

  Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, προσθέτοντας ότι η γνώμη του δεν θα άλλαζε, ακόμα κι αν ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν δεν είχε οδηγήσει την Αργεντινή στον τίτλο του Μουντιάλ στο Κατάρ.

 Όπως είναι γνωστό ο 35χρονος Αργεντινός, ο οποίος απόλαυσε μια διαδρομή γεμάτη τρόπαια με προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια της κοινή παρουσίας τους στην Μπαρτσελόνα, κέρδισε επίσης το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» για τον καλύτερο παίκτη του κορυφαίου τουρνουά.

 «Όλοι έχουν μια άποψη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών», είπε ο Γκουαρντιόλα μιλώντας στους δημοσιογράφους, ενόψει του αυριανού (22/12) αγώνα με τη Λίβερπουλ στον τέταρτο γύρο του Λιγκ Καπ. «Για μένα, είναι ο καλύτερος, είναι δύσκολο να καταλάβω πώς ένας παίκτης μπορεί να ανταγωνιστεί αυτά που έχει κάνει. Ο κόσμος που έχει δει τον Πελέ, τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο ή τον Ντιέγκο Μαραντόνα, καταλαβαίνω οι απόψεις είναι συναισθηματικές. Αλλά η άλλη πλευρά, αν αυτός (ο Μέσι) δεν είχε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, η γνώμη μου δεν θα άλλαζε», τόνισε, λέγοντας στη συνέχεια ότι οι 16 παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι που συμμετείχαν στο Μουντιάλ του Κατάρ, θα επιστρέψουν σιγά σιγά για τις υποχρεώσεις τους.

 «Σήμερα, έξι παίκτες επέστρεψαν. Είχαν μια απίστευτη, μοναδική εμπειρία. Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουν και θα δουλέψουν καλά και σε τέσσερα χρόνια θα μπορούν να έχουν άλλη μια εμπειρία στον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ», είπε ο Γκουαρντιόλα. «Οι παίκτες που ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους παίκτες που ήταν εδώ. Σέρχιο (σ.σ. Γκόμες), Έρλινγκ (σ.σ. Χάαλαντ), Ριάντ (σ.σ. Μαχρέζ) και Κόουλ (σ.σ. Πάλμερ), τους λείπει λίγο ο ρυθμός. Δεν ανησυχώ για τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Τώρα έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι αύριο, μετά στην Premier League εναντίον της Λιντς. Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου είναι απαιτητικό, οπότε τους θέλουμε πίσω το συντομότερο δυνατό».

 A. Bαζογιάννηςamna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: