15 Φεβρουαρίου 2023

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις - "Δύσκολη" η κατάσταση, δηλώνει η υφυπουργός Άμυνας

 Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών θέσεων στην ανατολική Ουκρανία και στέλνουν διαρκώς στρατεύματα αλλά οι δυνάμεις του Κιέβου κρατούν τις θέσεις τους, υποστηρίζουν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Νωρίτερα σήμερα η Ρωσία υποστήριζε ότι οι δυνάμεις της διέρρηξαν δύο γραμμές άμυνας των Ουκρανών στο ανατολικό μέτωπο, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ. Η Μόσχα λέει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν λόγω των ρωσικών επιθέσεων στο Λουχάνσκ, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποια περιοχή.

«Η επιχείρηση του εχθρού συνεχίζεται στα ανατολικά, με επιθέσεις όλο το 24ωρο. Η κατάσταση είναι τεταμένη. Ναι, είναι δύσκολο για εμάς», παραδέχτηκε η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ. Όμως «οι μαχητές μας δεν επιτρέπουν στον εχθρό να πετύχει τους στόχους του και επιφέρουν πολύ σοβαρές απώλειες», πρόσθεσε, σε ανάρτησή της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ Σέρχι Γκαϊντάι είπε νωρίτερα ότι η Ρωσία στέλνει βαρύ οπλισμό και έχει κινητοποιήσει στρατιώτες αλλά διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει να υποχωρούν. «Υπάρχουν πολλοί βομβαρδισμοί (...) Οι επιθέσεις έρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις κατά κύματα. Βλέπουμε ότι μεταφέρουν επιστρατευμένους (στο μέτωπο), βλέπουμε επίσης ότι μετακινούν (βαρύ) οπλισμό», πρόσθεσε.

Ουκρανοί και Δυτικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών λένε ότι οι Ρώσοι έχουν βαριές απώλειες. Η Μαλιάρ είπε ότι ορισμένες μονάδες της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ έχουν χάσει το 80% της δύναμής τους..amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: