4 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Επεκτείνεται και σε άλλο σταθμαρχείο η έρευνα, ποιοι θα καταθέσουν – «Δεν είναι μόνο ανθρώπινο λάθος» λένε οι σιδηροδρομικοί


 Την Κυριακή θα απολογηθεί ο σταθμάρχης Λάρισας. Γιατί θα υπάρξει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Αύριο Κυριακή 5 Μαρτίου θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας ο σταθμάρχης της Λάρισας μετά από προθεσμία που ζήτησε και πήρε σήμερα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών που επιμένουν ότι η τραγωδία δεν προήλθε μόνο από ανθρώπινο λάθος αφού οι ίδιοι εδώ και χρόνια καταγγέλλουν τις ελλείψεις προσωπικού, τη διάλυση των υποδομών και τη μη λειτουργία του συστήματος τηλεδιοίκησης.

Πιθανόν η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλο σταθμαρχείο

Στο σταθμαρχείο των Νέων Πόρων αναμένεται να επεκταθεί η έρευνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha. Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι ο αμέσως επόμενος από τον σταθμό της Λάρισας, ενώ πρόκειται για τον τελευταίο σταθμό από τον οποίο πέρασε το εμπορικό τρένο πριν τη φονική σύγκρουση με το επιβατικό τρένο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εκτός από τον σταθμάρχη Λάρισας, κατάθεση έχουν δώσει τρία ακόμη άτομα. Ποιοι είναι αυτοί;

  • Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Train,
  • o προϊστάμενος των μηχανοδηγών Λάρισας
  • και ο προϊστάμενος των εκδοτηρίων στον σταθμό της Λάρισας.

Οι τρεις που κατέθεσαν περιέγραψαν πώς είναι η διαδικασία που ακολουθείται για να βρεθεί ένα τρένο στο «αντίθετο ρεύμα», ενώ σημείωσαν ότι το πού κινείται ένα τρένο είναι ευθύνη του σταθμάρχη.

 in;gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: