23 Μαρτίου 2023

Σάλος και νέα πολιτική κόντρα για τη φανέλα της Εθνικής - Ποιοι βλέπουν "σταυρό με αγκυλωτές απολήξεις"

 Νέα ένταση με πολιτικές προεκτάσεις προέκυψε με αφορμή τη νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, με το ΜέΡΑ25 να υποστηρίζει ότι ο σταυρός έχει "αγκυλωτές απολήξεις" και να εξαπολύει επίθεση στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο.

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ 25, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, με αφορμή τη νέα φανέλα της εθνικής ομάδας ασκεί κριτική στην ΕΠΟ και στον πρόεδρό της Τάκη Μπαλτάκο, χαρακτηρίζοντάς τον "γνωστό και μη εξαιρεταίο θεωρητικό της ακροδεξιάς που έβαλε τεράστιο σταυρό με αγκυλωτές απολήξεις στη φανέλα με το εθνόσημο".

Σάλος και νέα πολιτική κόντρα για τη φανέλα της Εθνικής - Ποιοι βλέπουν "σταυρό με αγκυλωτές απολήξεις"

Η ανακοίνωση:

"Αυτή η μπλούζα δεν αποτελεί "μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού";

Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα τ’ αόρατου εχθρού…" έλεγε ο Τζίμης Πανούσης, συμπληρώνοντας πως "όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες". Κι έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της ακροδεξιάς, κο Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις.

Από τη μια η κυβέρνηση φέρνει ακραία αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες τροπολογίες δήθεν για να αποκλείσει τη παρουσία των ναζί στη Βουλή, κι από την άλλη κάνει το παν για να τους κανονικοποιήσει στην κοινωνία…", τονίζεται στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν.

Σάλος και νέα πολιτική κόντρα για τη φανέλα της Εθνικής - Ποιοι βλέπουν "σταυρό με αγκυλωτές απολήξεις" - εικόνα 2

Αντιδράσεις και κριτική

Να σημειωθεί ότι αντιδράσεις έχουν εκφραστεί και στα σόσιαλ μίντια για την επιλογή του σταυρού με τις αγκυλωτές άκρες στη φανέλα της Εθνικής.

Πογέτ: Πολύ μοντέρνα η νέα φανέλα της εθνικής

Στη δήλωσή του πάντως κατά την παρουσίαση της νέας φανέλας της εθνικής ομάδας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ, είχε δηλώσει:

"Πολύ μοντέρνα, πολύ σύγχρονη. Το σημαντικό είναι ότι ξεχνούν οι παίκτες τα χρώματα των ομάδων από τις οποίες έχουν έρθει. Υπερισχύει κι υπάρχει μόνο το γαλανόλευκο".

Καράπαπας: Δεν είναι της Φινλανδίας;

"Τρομερή η νέα εμφάνιση της Φινλανδίας! Τι; Δεν είναι της Φινλανδίας;", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καράπαπας.

καραπαπασ

Η παρουσίαση της νέας εμφάνισης

Η Εθνική Ελλάδας σε συνεργασία με τη Nike, παρουσίασε με ένα εντυπωσιακό βίντεο τη νέα της εμφάνιση, ενόψει των προκριματικών του Euro 2024 που ξεκινούν μέσα στον Μάρτιο. Με το σύνθημα "Όλη η Ελλάδα μία φανέλα" και "Παίζουμε ως ομάδα", καλεί όλους τους Έλληνες φιλάθλους να στηρίξουν την Εθνική στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

Σάλος και νέα πολιτική κόντρα για τη φανέλα της Εθνικής - Ποιοι βλέπουν "σταυρό με αγκυλωτές απολήξεις" - εικόνα 4

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, μέχρι τις 2 Απριλίου 2014, όταν και παραιτήθηκε λόγω βιντεοσκοπημένης συνομιλίας του με τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Σε αυτήν φερόταν να "αδειάζει" τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της δίωξης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης..thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: