23 Μαρτίου 2023

ΠΑΣΟΚ: «Καρφί» Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη – «Όταν απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα»

 

  ΠΑΣΟΚ: «Καρφί» Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη – «Όταν απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα»

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τρίτο πολιτικό πρόσωπο στο αξίωμα του πρωθυπουργού, δεν προκαλούν αντιδράσεις μόνο σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εντός Χαριλάου Τρικούπη.

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο, και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ανέφερε πως δεν γίνεται να απορρίπτουμε πρόσωπα, χωρίς να προτείνουμε κάποια εναλλακτική πρόταση.

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Και παράλληλα, σημείωσε πως είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του Νίκου Ανδρουλάκη να πει πριν από τις εκλογές ποιον προτείνει για πρωθυπουργό.

Μάλιστα, όπως είπε με νόημα ο Ανδρέας Λοβέρδος, «το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης της χώρας».

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που σχολίασαν τις δηλώσεις Λοβέρδου, ανέφεραν πως «είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και της επίσημης «γραμμής» του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, παρότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν κλιμακώνει – προς το παρόν – την ένταση, δεν είναι και λίγο να τον ταυτίζει με κυβερνητικά στλέχη της ΝΔ και, μάλιστα, στο «παρά πέντε» των εκλογώνin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: