13 Μαρτίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


 Ηρθε εσπευμένα ο επικοινωνιολόγος του Κλίντον να σώσει την κατάσταση. Η πρώτη αλλαγή έγινε ορατή. Με κόκκινη γραβάτα ο Κυριάκος.

***

 Τώρα παίζει φουλ Mάτι, λίγο Βαρουφάκης, καθόλου Βελόπουλος και χαμηλά τη μπάλα με ΠΑΣΟΚ.

***

 Φοβούνται λέει την αποχή. Αλλα κόλπα. Οσο γεμίζουν οι πλατείες αποχή δεν έχει. Θα θέλανε.

***

Αποδοκιμασίες σε βουλευτές του Σύριζα. Αφού οι γαλάζιοι κρύφτηκαν, κάπου έπρεπε να ξεσπάσουν. Εκτός κι αν οι γνωστοί - άγνωστοι ανέλαβαν έργο.

***

Το είχα γράψει και πριν την τραγωδία. Θα εξαντλήσει την τετραετία μέχρι και την τελευταί μέρα. Τώρα πια είναι σίγουρο. Το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας αλλά Στουρνάρας ή Σχοινάς.

***

Με γρήγορους ρυθμούς τα έργα για επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων. Το θέμα είναι πως βάζεις τον κόσμο μέσα. Κάποιο train pass με πεντάευρο και φαγητό ισως  έκανε δουλειά ή κάποια λοτταρία αλά taxis net.

***

Κι όταν ανοίξουν οι σταθμοί θα περνάνε οι επιβάτες πρώτα απ' το γραφείο του σταθμάρχη κι ανάλογα πως τον κόβουν θα μπαίνουν στο τρένο.

***

Σε πρώτο και τελευταίο βαγόνι δεν βλέπω κανέναν, να 'χουμε το νου μας.

***

Ισως χρειαστεί η Hellenic train να προσλάβει ειδικούς ψυχολόγους για να πείθει τους επιβάτες ν'ανέβουν, μιας και η φοβία θα μας συνοδεύει για χρόνια.

***

Προσωπικά ψηφίζω τρένο με ή χωρίς Μητσοτάκη. Παιδιόθεν ταξίδευα μ' αυτό, μου ασκεί μια ιδιαίτερη έλξη, μου είναι φιλικό. Και θα γίνει πάλι σε όλους φιλικό. Μη το αδικούμε σα μέσο μεταφοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: