3 Ιουνίου 2023

Το ανέκδοτο της ημέρας!

Ένας Έλληνας σκοτώθηκε σε τροχαίο και βρέθηκε στις πύλες της Κολάσεως. Ο πορτιέρης του εξήγησε ότι είχε τη δυνατότητα να επιλέξει μια χώρα της Ευρώπης για να πάει στην κόλασή της. Αφού το σκέφτηκε αρκετή ώρα, αποφάσισε να πάει στη Γερμανία.

 «Μετά από τόσα χρόνια, ας δω κι εγώ πως είναι να ζεις σε μια οργανωμένη χώρα με πρόγραμμα και πολιτέλεια». 

Την ώρα που φτάνει λοιπόν στη γερμανική κόλαση για να δει πως είναι, άκουσε φωνές και ένας κύριος τον πλησίασε και του είπε:

 «Τρέξε να σωθείς, εδώ πέρα μας βασανίζουν όλη μέρα με μαστίγια και μετά μας βάζουν σε καζάνια με καυτό νερό. 

Το έβαλε στα πόδια ο Έλληνας και συνέχισε να δοκιμάζει τις άλλες κολάσεις, αλλά παντού τα ίδια. Στο τέλος, είπε να πάει στην Ελληνική κόλαση! 

Την ώρα που έφτασε, αντίκρισε μια ερειπωμένη πύλη με μια φωτεινή ταμπέλα που έγραφε τη λέξη “ΚΟΛΑΣΗ”. Το “Κ” και το “Λ” όμως δεν άναβαν γιατί είχαν καεί τα λαμπάκια, οπότε έγραφε ΟΑΣΗ”.

 «Ελληνικό μπάχαλο!» σκέφτηκε. Όσο πήγαινε πιο κοντά άρχισε να ακούει μουσική και τραγούδια, χτύπησε το κουδούνι και του άνοιξε ένας νεαρός μεθυσμένος με ένα ποτό στο χέρι. Κοιτάζει μέσα και βλέπει γλέντια, χορεύτριες, όργανα και γενικά μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

 «Μα καλά τι γίνεται εδώ πέρα;» «Άστα μεγάλε, μαρτύριο! Μας βασανίζουν όλη μέρα με μαστίγια και μετά μας βάζουν σε καζάνια με καυτό νερό.» του λέει ο μεθυσμένος. 

«Με κοροϊδεύεις;;;» είπε ο Έλληνας. «Αφού βλέπω ότι περνάτε φοβερά!»

 «Να μωρέ αφού ξέρεις πως είναι στην Ελλάδα… Τη μία χαλάνε τα καζάνια, την άλλη δε βρίσκουμε τα μαστίγια…

Πηγή: https://www.poly-gelio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: