9 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλεισε η Εθνική Οδός στο ύψος της Λάρισας λόγω υπερχείλισης του Πηνειού-(όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας)


 Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. (Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας).

Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω εκτροπής στο Κλειδί Ημαθίας (βάρκες εμφανίστηκαν στη Λάρισα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, επάνω, του onlarissa.gr).

Αλλη μία νύχτα αγωνίας για τους Λαρισαίους

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 16 με 24 ώρες αγωνίας θα πρέπει να ζήσουν οι κάτοικοι της Λάρισας μέχρι να υπάρξουν τελικές εκτιμήσεις για τον ποταμό Πηνειό, του οποίου τα φουσκωμένα νερά έχουν θέσει τις τελευταίες ημέρες την πόλη σε κατάσταση συναγερμού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, το κέντρο της Λάρισας δεν έχει πληγεί, «ωστόσο τα περίχωρά της στο νότιο και βόρειο κομμάτι έχουν μεγάλης έντασης πλημμυρικά φαινόμενα».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δεκάδες εθελοντές μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων συνεχίζουν να γεμίζουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα, στους Αμπελοκήπους, στην περιοχή ΔΕΥΑΛ, στη Φιλιππούπολη, στο Αγιο Θωμά, στον Ιπποκράτη και όπου αλλού χρειαστεί.

Ελπίδα και φόβος…

Ως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο και παρακολουθούν στενά τα γεγονότα, τη σταθεροποίηση της ροής των υδάτων που εμφανίζει τις τελευταίες ώρες η Πηνειάδα των Τρικάλων.

Σταθεροποίηση που αρχίζει να διαφαίνεται και στην περιοχή της Λάρισας, αν και ο φόβος να ξεφύγουν οι τεράστιοι όγκοι νερού σε κάποιο σημείο του ποταμού είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: