25 Φεβρουαρίου 2024

Αλέξης Τσιπρας: Ο μεγάλος χαμένος του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προκάλεσε την κρίση, υπερεκτίμησε την επιρροή του

 Αν υπάρχει ένας μεγάλος χαμένος της πρόσφατης κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτός προκάλεσε και ζήτησε να υπάρξουν εσωκομματικές εκλογές, αυτός έθεσε θέμα εμπιστοσύνης για τον Στέφανο Κασσελάκη, όμως μάλλον δεν προέβλεψε τη συνέχεια.

Εκλογές δεν θα γίνουν αποφάσισε το Συνέδριο, ο κ. Κασσελακης παραμένει πρόεδρος (με -υποτίθεται- ανανέωση εμπιστοσύνης) και η εκλεκτή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κυρία Γεροβασίλη έκανε πίσω. Με αλλά λόγια έχασε σε όλα τα μέτωπα ο κ. Τσίπρας και θα το σκεφτεί δεύτερη φορα να κάνει νέα παρέμβαση. Μάλλον η επιρροή του στο κόμμα του είναι πλέον περιορισμένη.

Κέρδισε ο Στέφανος Κασσελάκης;

Κέρδισε ο Στέφανος Κασσελάκης; Θεωρητικά ναι, αφού οι αντίπαλοι του έκαναν πίσω και παραμένει πρόεδρος. Σίγουρα η εμφάνιση του στο Συνέδριο έδειξε ότι έχειτσαγανό και ταλέντο, αλλά δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι πρόεδρος υπό αμφισβήτηση και θα κριθεί αυστηρά στις ευρωεκλογές. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κάτω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών και ίσως και τρίτο κόμμα, όπως εικάζεται, θα υπάρξει νέος γύρος αμφισβήτησης. Ο κ. Κασσελακης είναι πρόεδρος υπό προθεσμία.

Αλέξης Τσιπρας: Ο μεγάλος χαμένος του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προκάλεσε την κρίση, υπερεκτίμησε την επιρροή του

Η εσωκομματική αντιπολίτευση έχασε επίσης κατά κράτος. Δεν περίμεναν ότι θα έχει αποδοχή από το Συνέδριο ο κ. Κασσελάκης, φοβήθηκαν να κατέβουν σε αντιπαράθεση μαζί του και δέχθηκαν τα γιουχαϊσματα από τα απλά μέλη του κόμματος. Έχουν τη ρετσινιά των συνωμοτών και αυτό τους έχει εκθέσει στα μάτια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κέρδισαν άλλοι; Ναι, κέρδισαν οι "τεχνοκράτες" των εσωκομματικών μαγειρεμάτων, Παππάς και Φάμελλος, που είχαν την ιδέα της συμβιβαστικής πρότασης να μην γίνουν εκλογές. Κέρδισαν τις ψηφοφορίες, έδειξαν την επιρροή τους στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος.

Ποιος αλλος έχασε εκτός του κυρίου Τσίπρα; Μα ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πάει στις ευρωεκλογές διχασμένος, με έναν πρόεδρο υπό αμφισβήτηση με τα στελέχη να βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους.

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα με την οποία έθετε θέμα εμπιστοσύνης για τον Κασσελάκη

Όλη αυτή η κρίση ξεκίνησε με την επιστολή-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου, περίπου μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της ομιλίας Κασσελάκη στην πρώτη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου.

Με την επιστολή διαπίστωνε ότι υπάρχει "εσωτερική διαπάλη που αφορά περισσότερο προσωπικές σκοπιμότητες και λιγότερο την κοινωνία" και ότι "φαινόμενα ιδιοτέλειας, ναρκισσισμού, παραβίασης των αρχών της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, έχουν παραλύσει τον κομματικό οργανισμό". Και θέτωντας το κρίσιμο ορόσημο των ευρωεκλογών πρότεινε ότι η ηγεσία του κόμματος "για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας".thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: