25 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η αντιπολίτευση του Κασσελάκη φοβήθηκε τις κάλπες και έκανε πίσω - "Επεσαν οι μάσκες" τους είπε, δεν θα γίνουν εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Η αντιπολίτευση του Κασσελάκη φοβήθηκε τις κάλπες και έκανε πίσω - "Επεσαν οι μάσκες" τους είπε, δεν θα γίνουν εκλογές  

Αναβολή των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το Συνέδριο καθώς πέρασε η πρόταση που κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας.

Αφού το Συνέδριο ψήφισε με ανάταση χεριών, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε το λόγο και είπε: "Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές. Πάμε Μπροστά".

Νωρίτερα, με δεδομένο ότι ο Στεφανος Κασσελακης ήθελε άμεσα να στηθούν οι κάλπες και τα προγνωστικά τον ήθελαν νικητή, η εσωκομματική αντιπολίτευση που είχε συσπειρωθεί πίσω από την Ολγα Γερόβασιλη έκανε πίσω και ανακοίνωσε έτοιμη να αποσύρει την υποψηφιότητα της. "Αν αποσύρεις το "βρείτε μου αντίπαλο" εγω σταματάω εδώ, είπε η κ. Γεροβασίλη.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ μένει όπως όλα δείχνουν με αρχηγό τον κ. Κασσελακη που στο Συνέδριο ήταν ο απόλυτος νικητής και η αντιπολίτευση μένει με τη ρετσινιά της υπονόμευσης που ευθέως της απηύθυνε ο Στεφανος Κασσελακης. "Σχεδιάζουν την ήττα μου στις εκλογές" είπε συγκεκριμένα, και το κόμμα διασπασμένο ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών με προεξοφλημένη την ήττα του.

Κασσελάκης: Τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: "Τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα", επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για εκλογές στις 10 Μαρτίου. Ο κ. Κασσελάκης εξήγησε ωστόσο ότι δεν γίνεται να μην γίνουν εκλογές τώρα και είπε ότι μονη διέξοδος είναι να δοθεί ο λόγος και πάλι στα μέλη του κόμματος. "Μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πώς γίνεται να βγω κομμένος καμματάκια;" διερωτήθηκε, επικαλούμενος ότι ο "ιστορικός μας ηγέτης", Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε εκλογές και ότι η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητά της.

"Φωτογραφίζοντας" όσους τον υπονόμευσαν, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε πριν από τέσσερις μήνες, όμως κάποιοι έκαναν ότι δεν τον άκουσαν. "Ξέρω ότι έχετε βαρεθεί, έχετε κουραστεί" είπε, απευθυνόμενος στα μέλη. "Δεν γίνεται να παραμείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες" υπογράμμισε.

Όπως είπε, εάν κάποιος εκλεγεί πρόεδρος για δεύτερη φορά, δεν γίνεται να είναι φυτευτός, αλλά θα σημαίνει ότι "έβγαλε ρίζες στην κοινωνία".

"Κάντε την καρδιά σας πέτρα και πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου, ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη μάχη των ευρωεκλογών" ανέφερε ακόμη. "Πρόεδρος υπό προθεσμία, που θα πάει στις ευρωεκλογές αμέσως μετά την εσωκομματική σύγκρουση, δεν μπορώ να γίνω" υπογράμμισε. Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών και με τη δική σας εντολή, είπε, υποσχόμενος αλλαγές στο Καταστατικό της παράταξης, εάν εκλεγεί εκ νέου.

"Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και γνωρίζουν ότι επιτρέπεται από το καταστατικό η επιτάχυνση των διαδικασιών. Άλλωστε, η Όλγα Γεροβασίλη είναι ήδη γνωστή στο πανελλήνιο. Για να δούμε όμως τι ζητούν αυτοί που θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο. Δηλαδή πάμε για τις 31 Μαρτίου, πάνω από έναν μήνα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Ύστερα Πάσχα και μετά η προεκλογική περίοδος των ευρωεκλογών… Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας! Δικό σας είναι! Κάποιοι θέλουν να χρεώσουν σε εμένα την αποτυχία των ευρωεκλογών. Εμείς τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους, που θεωρούν τους εαυτούς τους καθοδηγητές;" υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

"Αν ανακαλέσεις το "βρείτε μου αντίπαλο" σταματώ εδώ"

Ανεβαίνοντας αμέσως μετά στο βήμα του Συνεδρίου η Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε: "Στέφανε στην πρώτη σου ομιλία είπες βρείτε μου αντίπαλο και πάμε, εάν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ"

"Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω. Στην Αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει", τόνισε ακόμα η κ. Γεροβασίλη.

"Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε μας μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις" είπε ακόμα.

"Όλγα αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές" απάντησε αμέσως από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, με την κ. Γεροβασίλη να απαντά: "το Συνέδριο είναι κυρίαρχο όργανο, δεν έβαλα εγώ την πρόταση για εκλογές"

Δεν υπάρχουν σχόλια: