1 Φεβρουαρίου 2024

Αντιδράσεις για τη δήλωση Γεωργιάδη: "Ο γιατρός θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του" με τα απογευματινά χειρουργεία


 Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για το "φακελάκι" στους γιατρούς με αφορμή τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση."Εγώ θέλω να μιλήσω με ειλικρίνεια στον κόσμο. Σήμερα κάποιος που δίνει φακελάκι πάει γρηγορότερα ή όχι κύριε Χατζηνικολάου; Δεν θα έπρεπε καθόλου να συμβαίνει. Το πολεμάω, το απεχθάνομαι, το μισώ. Οποιον γιατρό έχω βρει κατά τη θητεία μου να παίρνει φακελάκι, τον έχω βγάλει από το σύστημα. Δυστυχώς όμως συμβαίνει για να είμαστε ειλικρινείς" δήλωσε αρχικά ο υπουργός στον Real FM.

"Τι λέμε τώρα; Αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι. Γιατί δεν θα έχει νόημα ο γιατρός να παίρνει τα χρήματα μαύρα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί και να έχει ποινικές κυρώσεις αφού θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του. Αυτός που έχει αποφασίσει να πληρώσει τα λεφτά θα πληρώσει νόμιμα και θα τα βάλει στη φορολογική του δήλωση και ταυτόχρονα θα μειωθεί η αναμονή των χειρουργείων για να κερδίσει αυτός που δεν έχει να πληρώσει τίποτα" πρόσθεσε. 

 Αντιδράσεις στα social media

Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, με τους χρήστες να κατηγορούν τον υπουργό Υγείας ότι νομιμοποιεί το φακελάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: