17 Μαρτίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Θρήνος για τον 15χρονο που σκοτώθηκε μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του – «Πήγε να βγάλει σέλφι»


 Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από την τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (16/3) στην Αλεξανδρούπολη, όπου σκοτώθηκε ένα 15χρονο παιδί, πέφτοντας από ύψος μπροστά στα μάτια του πατέρα του.

Συγκλονίζουν τα λόγια του ιερέα παππού του 15χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε πέφτοντας από την ταράτσα του σπιτιού του. Το μυαλό του, η ψυχή του δεν μπορούν να συλλάβουν την τεράστια απώλεια που «χτύπησε» το σπιτικό τους. Μολις χθες έπαιρνε τηλέφωνο το στερνοπούλι της οικογένειας για να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του. Ο Γιάννης έκλεισε τα 15 του χρόνια.

«Είμαστε όλοι καταρρακωμένοι αυτή τη στιγμή. Οι ψυχές μας βρίσκονται στον πάτο. Βέβαια εγώ είμαι και ιερέας κακώς μιλάω έτσι ,αλλά δυστυχώς τέτοιες στιγμές η θεολογική πλευρά πάει στην άκρη και βγαίνει από πάνω η ανθρώπινη πλευρά», δήλωσε ο παππούς του μιλώντας στο Star.

Ο Γιάννης μια ημέρα πριν την τραγωδία γλεντούσε με την οικογένειά του τα 15α γενέθλιά του: «Χθες το βράδυ είχε τα γενέθλια του. Μιλήσαμε, τον ευχήθηκα εγώ του είπα να ζήσεις Γιάννη μου χρόνια πολλά και στα αγγλικά του το είπα και στα ελληνικά. Γελούσε, “παππού μου θα έρθω να σε αγκαλιάσω, να σε φιλήσω για τα καλά λόγια που μου λες”», πρόσθεσε συγκινημένος ο ιερέας.

Αλεξανδρούπολη: Πώς έγινε η μοιραία πτώση του 15χρονου

Ο 15χρονος μαζί με τον πατέρα του ανέβηκαν στην ταράτσα για να κουβαλήσουν μερικά κιβώτια. Το κακό έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα… Ο Γιάννης πάτησε πάνω στο τζάμι που κάλυπτε τον φωταγωγό για μια σέλφι.

«Πήγαν στην ταράτσα να κάνουν κάτι και ακούμπησε πάνω σε γυαλί ασφαλείας που ήταν καλυμμένος ο φωταγωγός, όμως δεν άντεξε το βάρος του παιδιού. Ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, σαν να σπάει τζαμαρία και να πέφτει κάτι βαρύ», περιέγραψε ένοικος της πολυκατοικίας.

Όπως ανέφερε ο παππούς του 15χρονου, το παιδί πήγε να βγάλει σέλφι, όταν έγινε η τραγωδία: «O πατέρας ήταν λίγο πιο μακριά, μέχρι να δει πού είναι ο Γιάννης, αυτός είχε πέσει. Πήγε πίσω πίσω μάλλον να βγάλει μία σελφι φωτογραφία και έγινε το μοιραίο», δήλωσε.

Οι σκηνές που ακολούθησαν θύμισαν αρχαία τραγωδία. Ο πατέρας μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί άρχισε να ουρλιάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ήταν σε κατάσταση σοκ, όπως περιέγραψε ένοικος.

Όλη η γειτονιά θρηνεί για τον 15χρονο που «χάθηκε» από τη μια στιγμή στην άλλη. Είχε άλλα δύο μεγαλύτερα αδέλφια, έναν αδελφό που είναι ψάλτης και μια αδελφή που είναι δασκάλα..enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: