17 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση ΜARC για Ευρωεκλογές: Στο 35% η ΝΔ - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ - Κάμψη 3 μονάδες της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ

 Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές διαφαίνεται από νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC.Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 35% των ψήφων και έτσι διατηρεί προβάδισμα 21,5 μονάδων έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δείχνει να ανακάμπτει ως έναν βαθμό δημοσκοπικά και να παίρνει μικρή διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων και το ΠΑΣΟΚ το 12,8%.

 Η βασική μεταβολή που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαρθρώνεται σχεδόν δυόμισι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, είναι η κάμψη της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην πρόθεση ψήφου απώλεσε σχεδόν τρεις εκατοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ που με βραχεία κεφαλή επανακτά τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κομμάτων.

dhmoskophsh

Εκτίμηση αποτελέσματος των ευρωεκλογών

ΝΔ: 35%

ΣΥΡΙΖΑ: 13,5%

ΠΑΣΟΚ: 12,8%

ΚΚΕ: 9,5%

Ελληνική Λύση: 9%

Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%

Νίκη: 3%

Σπαρτιάτες: 2,7%

Νέα Αριστερά: 2,7%

ΜέΡΑ25: 2,5%

Δημοκράτες: 2,2%

Σημειώνεται ότι με αυτά τα ποσοστά, η Νέα Δημοκρατία περνά πάνω από τον πήχυ των Ευρωεκλογών του 2019, οπότε και είχε συγκεντρώσει το 33,12% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε τότε το 23,75% των ψήφων.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: