25 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι ύποπτοι - Στο δικαστήριο με μαυρισμένα μάτια και πληγές

 Μόσχα

Οι δύο πρώτοι ύποπτοι της επίθεσης στο Crocus City Hall στη Μόσχα την Παρασκευή, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι σε τρομοκρατική ενέργεια, οδηγήθηκαν σήμερα Κυριακή το βράδυ ενώπιον δικαστηρίου της ρωσικής πρωτεύουσας, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει για την προφυλάκισή τους.

Οι δυο άνδρες ήταν εμφανώς χτυπημένοι και με μαυρισμένα μάτια.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι δύο ύποπτοι κατηγορούνται για "τρομοκρατία" και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το περιφερειακό δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας απήγγειλε κατηγορίες στους δύο υπόπτους για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών την Παρασκευή σε τρομοκρατική ενέργεια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το δικαστήριο κατονόμασε τους υπόπτους ως Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη 11 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις δράστες, σε σχέση με την επίθεση αυτή.

Ο ένας από τους δύο, που φέρεται να είναι γεννημένος στο Τατζικιστάν, παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του.

Γι' αυτό και το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι στη Μόσχα απεφάνθη ότι ο πρώτος ύποπτος πρέπει να τεθεί υπό κράτηση τουλάχιστον για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης.

Ο πρώτος φερόμενος ως δράστης τέθηκε υπό κράτηση έως τις 22 Μαΐου -- περίοδος που μπορεί να παραταθεί εν αναμονή της δίκης του για "τρομοκρατία", ανακοίνωσε το δικαστήριο του Μπασμάνι.

Το ίδιο δικαστήριο απεφάνθη αργότερα ότι και ο δεύτερος ύποπτος, πρέπει να τεθεί υπό κράτηση τουλάχιστον για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης, έως τις 22 Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Ο ύποπτος, Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα, ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Προσοχή: Σκληρές Εικόνες!

Μόσχα
Μόσχα
Μόσχα
Μόσχα

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: