25 Μαρτίου 2024

Πολιτική θύελλα για τα Τέμπη: Την Τρίτη κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας – Τριήμερη μάχη στη Βουλή

 

Πολιτική θύελλα, με πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” που κάνει λόγο για αλλοίωση των διαλόγων μεταξύ του σταθμάρχη Λάρισας και του μηχανοδηγού του μοιραίου Intercity το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών.

Για συγκάλυψη κάνει λόγο η αντιπολίτευση, ενώ για σενάρια συνωμοσίας μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια κρατικής μονταζιέρας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταθέσουν από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η οποία απαντά πως η πρόταση είναι «καλοδεχούμενη». Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά την παραίτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την διεξαγωγή εκλογών με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών.

 Την θεσμική πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης φαίνεται πως αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έπειτα από την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει λόγω του δημοσιεύματος της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής» σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» αναφέρεται σε σχετική δήλωση του κ. Ανδρουλάκη.

Ολόκληρη η δήλωση

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη.

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»..enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: