14 Μαρτίου 2024

Ηθοποιός από το "Κωνσταντίνου και Ελένης" μέλος της συμμορίας που έκλεβε οχήματα στην Αττική


 Παλιός ηθοποιός, ο οποίος μάλιστα είχε έκτακτη συμμετοχή και στην πολύ δημοφιλή σειρά "Κωνσταντίνου και Ελένης", ήταν μέλος της σπείρας που έκλεβε ΙΧ στην Αττική.

Ο άνδρας ομολόγησε τις πράξεις του και παραδέχθηκε τη συμμετοχή του.

Να σημειωθεί ότι η συμμορία είχε κλέψει και τη μοτοσικλέτα του γνωστού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Στάθη Ταυλαρίδη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Έτσι δρούσε η συμμορία που έκλεψε 40 αυτοκίνητα στην Αττική

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, χαρακτηριστικό της μεθοδικότητάς τους είναι ότι δεν διέπρατταν ευκαιριακές κλοπές, αλλά αφαιρούσαν οχήματα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, τα οποία ταίριαζαν απόλυτα κάθε φορά με οχήματα που είχαν μόλις ταξινομήσει

 Τα μέλη της οργάνωσης, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, η οποία προέβαινε σε κλοπές οχημάτων και μοτοσυκλετών με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση και με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi).

Τα μέλη της είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, με έναν 35χρονο να είναι αρχηγός και να καθοδηγεί την δράση των υπολοίπων.

Ηθοποιός από το "Κωνσταντίνου και Ελένης" μέλος της συμμορίας που έκλεβε οχήματα στην Αττική

Ο "επικεφαλής" ήταν αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της οργάνωσης, ενώ σε συνεργείο – φανοποιείο, ιδιοκτησίας του, πλαστογραφούνταν τα κλεμμένα οχήματα. Κατεύθυνε τις ενέργειες των μελών της οργάνωσης, φροντίζοντας για την παραλαβή, αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση αποσυναρμολογημένων εξαρτημάτων και ανταλλακτικών. Επιπλέον, διαχειρίζονταν τις χρηματικές ροές για την λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, όπως τις πληρωμές για την αποσυναρμολόγηση αυτοκινήτων και τα λειτουργικά κόστη εγκαταστάσεων..thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: