28 Μαρτίου 2024

«Η απιστία είναι διαφθορά κ. Καραμανλή», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που έχει κατατεθεί κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


 Στέφοντας τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «χυδαία και θλιβερή προπαγάνδα» και παράλληλα επεσήμανε ότι «Είναι πλέον εδραιωμένη η πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σαν μια κουρδισμένη μηχανή συγκάλυψης».

«Αρνούμαστε να δεχτούμε το συνεχές μοτίβο διαφοράς, συγκάλυψης και ατιμωρησίας της Νέας Δημοκρατίας»

«Ο λαός περίμενε ένα θεσμικό σύστημα που θα λειτουργεί δημοκρατικά, όμως η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει κάθε ήμερα ότι είναι αμετανόητη. Αρνούμαστε να δεχτούμε το συνεχές μοτίβο διαφοράς, συγκάλυψης και ατιμωρησίας της Νέας Δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην εθνική τραγωδία των Τεμπών.

«Σήμερα μιλάμε για ένα έγκλημα. Αρνούμαστε να δεχτούμε το συνεχές μοτίβο διαφοράς, συγκάλυψης και ατιμωρησίας της κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος προσέθεσε ότι «προσπαθούμε να σπάσουμε την σιωπή, με νόμιμο και θεσμικό τρόπο να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη. Υποβαθμίσατε το πόρισμα ισχυριζόμενοι ότι αφορά Ευρωπαϊκά χρήματα. Η Επιτροπή είναι μόνον κατ’ όνομα Εξεταστική».

«Μόνος σας στόχος είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στον βωμό της εξουσίας»

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «δεν θα κρύψετε την αλήθεια πίσω από την χυδαία σας προπαγάνδα. Μόνος σας στόχος είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στον βωμό της εξουσίας. Δεν μπορείτε να πείσετε την ελληνική κοινωνία, όπως με τις παρακολουθήσεις, ότι δεν έγινε τίποτα. Κύριε Μητσοτάκη στο Μαξίμου είστε απλός ενοικιαστής, ο λαός σας έβγαλε ο λαός και θα σας βγάλει».

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «ο κ. Καραμανλής έχει το θράσος να το παίζει και θύμα, μας κάνει και μαθήματα. Θέλησε να του πούμε και μπράβο που παραιτήθηκε από Υπουργός, δεν είπε τίποτα για το πόρισμα. Δεν μας είπε τίποτα για το γαλάζιο ρουσφέτι, δεν αναφέρθηκε στις ευθύνες του».

«Το αδίκημα της απιστίας δεν είναι κάτι άλλο από αδίκημα διαφθοράς. Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι πρέπει να συζητήσουμε σε μια Προανακριτική. Μα αυτό που λέει το πόρισμα. Το πόρισμα αφορούσε αυτές τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Πονηρά, αντί να πάτε σε Προανακριτική, επιλέξατε την Εξεταστική και καλύψατε τις ευθύνες σας. Μια Εξεταστική που έψαχνε ψύλλους στ’ άχυρα. Αντί να έρθουν σημαντικοί μάρτυρες, παρήλασαν υπουργοί 20ετίας.

Τι θέλατε, να επενδύσετε στις χρόνιες παθογένειες. Αν είχε υλοποιηθεί η ΄΄717΄΄ τα δύο τραίνα δεν θα είχαν συγκρουστεί και αυτή είναι η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Όταν δεν υπήρχαν τα συστήματα ασφαλείας που θα έπρεπε, τότε παίζετε με τις πιθανότητες.

«Ποιος είναι ο νοσηρός νους που παραποίησε τις συνομιλίες και τις διοχέτευσε;»

Το αφήγημά τους είναι ότι φταίει ο σταθμάρχης. Ο σταθμάρχης που εκείνοι είχαν διορίσει. Τι κάνατε έναν χρόνο για να βρεθεί το διεφθαρμένο χέρι της μονταζιέρας. Ποιες πρωτοβουλίες πήρε η κυβέρνησή σας για να βρούμε ποιος είναι ο νοσηρός νους που παραποίησε τις συνομιλίες και τις διοχέτευσε. Αφού ξέρατε ότι είναι χαλκευμένες, γιατί τις επικαλεστήκατε; Άρα μάλλον γνωρίζατε και παραπλανούσατε εν γνώση σας.

Ποιος πήρε τις συνομιλίες; Ποιος τις χάλκευσε; Και ποιος τις έδωσε στο συγκεκριμένο ΜΜΕ. Η αποκάλυψη επιβεβαιώνει την ισχυρή και εδραιωμένη πεποίθηση πως μόνος σας στόχος είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, για να μην κλονίζεται η εικόνα του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε: «Στο Μαξίμου είστε απλός ενοικιαστής, μόνος ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός σας έβαλε και αυτός θα σας βγάλει. Και με αυτά που κάνετε θα σας βγάλει γρηγορότερα από όσα νομίζατε και σχεδιάζατε».in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: