26 Μαρτίου 2024

Πρόταση δυσπιστίας: Για Τέμπη, κράτος δικαίου και διαρροή e-mails εγκαλεί την κυβέρνηση ο Ανδρουλάκης


 Η εισήγηση της πρότασης θα γίνει από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στη Βουλή την Πέμπτη και να διασταυρώσει τα ξίφη του με τους αρχηγούς

 Θέση μάχης παίρνουν τα κόμματα ενόψει της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που καταθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας που έδωσε το ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για συνυπογραφή, περιλαμβάνει την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, με αφορμή και τις πρόσφατες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα», τις υποκλοπές, το κράτος δικαίου και τις επιθέσεις σε Ανεξάρτητες Αρχές, τη διαρροή προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών, με αναφορά στην Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην αγορά, καθώς και την εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους, με αιχμή στη δημόσια Παιδεία και Υγεία.

Όπως έγινε γνωστό από την Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, καθώς πρόκειται για τα κόμματα που, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης, για λόγους θεσμικής τάξης, ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Περισσού, «το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, αναδεικνύοντας τόσο την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για το έγκλημα των Τεμπών, μαζί με τις προσπάθειες συγκάλυψης, όσο και το σύνολο της
κυβερνητικής πολιτικής που στρέφεται κατά των εργατικών, λαϊκών, δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Εφόσον όλα αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης διάκεινται θετικά, θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών προκειμένου να κατατεθεί και τυπικά το αίτημα. Απαιτείται αριθμός 50 υπογραφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: