7 Μαΐου 2024

Τουρισμός για Όλους 2024: Μέχρι πότε μπορείτε να εξαργυρώσετε τα voucher


 Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024 μπορούν οι κάτοχοι της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας του προγράμματος  «Τουρισμός για Όλους 2024» να εξαργυρώσουν το voucher ύψους 200 έως  400 ευρώ για φθηνές διακοπές.

Υπενθυμίζεται πως το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαμονή σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν οι δικαιούχοι.  Αναλυτικά το πιστωθέν χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον δικαιούχο για διαμονή σε καταλύματα που φέρουν σχετικούς με την παροχή υπηρεσιών διαμονής Κωδικούς Κατηγορίας Εμπόρου και διατηρούν την έδρα τους στην ελληνική επικράτεια:

  • Κατηγορία εμπόρου/MCC -3501 έως 3999: Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις/καταλύματα
  • Κατηγορία εμπόρου/MCC -7011:  Λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις/καταλύματα
  • Κατηγορία εμπόρου/MCC – 7032: Κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού
  • Κατηγορία εμπόρου/MCC – 7032 -7033: Camping
  • Κατηγορία εμπόρου/MCC -7012 Timeshare Real: Estate

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Κατά τη διαδικασία της ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που θα ενεργοποιηθεί η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής ακόμη και άνευ χρήσης τεχνολογίας NFC. Σε περίπτωση απόρριψης συναλλαγής με την κάρτα του Προγράμματος ο δικαιούχος θα πρέπει να επικοινωνεί με το πιστωτικό ίδρυμα έκδοσης της κάρτας του, για να πληροφορείται σχετικά με την αιτία μη αποδοχής της συναλλαγής του, καθώς το Κέντρο Υποστήριξης του Προγράμματος δεν διαθέτει πρόσβαση σε στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: