7 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Τουλάχιστον 5 νεκροί από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Ράφα εναντίον «στρατιωτικών στόχων» της Χαμάς

 Ισραήλ: Τουλάχιστον 5 νεκροί από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Ράφα εναντίον «στρατιωτικών στόχων» της Χαμάς

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Ράφα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους. Το Τελ Αβίβ έχει διαμηνύσει πως θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας για να εξουδετερώσει «στρατιωτικούς στόχους» της Χαμάς.

Νοσοκομείο στη Ράφα ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 7 Μαΐου ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το Ισραήλ, αργά το βράδυ της Δευτέρας (06.05.2024).

Το νοσοκομείο του Κουβέιτ, το οποίο βρίσκεται στη Ράφα, έκανε γνωστό πως διακομίστηκαν σε αυτό «πέντε μάρτυρες και πολλοί τραυματίες», έπειτα από μπαράζ νυχτερινών βομβαρδισμών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, η Ράφα συνεχίζει να είναι θέατρο εντατικών ισραηλινών βομβαρδισμών.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι διεξάγει επί του παρόντος στοχευμένα πλήγματα κατά της Χαμάς στην περιοχή της ανατολικής Ράφα, σύμφωνα με αναφορές.

Νωρίτερα τη Δευτέρα του Πάσχα (06.05.2024), το Ισραήλ κάλεσε περίπου 100.000 Παλαιστινίους να αρχίσουν την εκκένωση της νότιας πόλης.

Το Τελ Αβίβ έχει διαμηνύσει πως θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας, στοχεύοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: