16 Μαΐου 2024

Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα, ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης άτυχης γυναίκας, για την δολοφονία της στη μέση του δρόμου στο Μενίδι.

 Νεκρή γυναίκα Μενίδι δολοφονίαΠληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν ότι κρυβόταν σε μία οικοδομή στην Φυλή. Τον εντόπισαν οι αστυνομικοί του οικείου ΑΤ που πραγματοποιούσαν έρευνες στην περιοχή.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, η 40χρονη μητέρα δύο παιδιών, εντοπίστηκε νεκρή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (16/05), με πολλαπλές μαχαιριές σε όλο της το σώμα, στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους.

Η άτυχη γυναίκα, είχε καταγγείλει 3 φορές τον 50χρονο πρώην σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία. Η τελευταία φορά ήταν στις 7 Μαΐου του 2024. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο εισαγγελέας γνώριζε το ποινικό παρελθόν του δράστη, ενώ κατά την προσαγωγή του προσκομίστηκαν όλα τα έγγραφα.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως στις 7 Μαΐου ο 50χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών την επόμενη ημέρα, στις 08/05. Το βράδυ της σύλληψης του παρέμεινε κρατούμενος και την επομένη οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κανονικά αλλά η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου καθώς απουσίαζε η παθούσα. Το δικαστήριο σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούσε να διατηρήσει την κράτηση του κατηγορούμενου και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Από την αστυνομία αναφέρουν ότι με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα που υπάρχει το άτομο θα έπρεπε να έχει κρατηθεί και εντός 3ημέρου να γίνει δικαστήριο και να βγει και δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο εισαγγελέας, έχοντας τη δυνατότητα, τον κράτησε μέχρι τη δίκη του, αλλά μετά την αναβολή της δίκης (βάση του άρθρου 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο.

Στον κατηγορούμενο όταν δόθηκε η αναβολή για κρείσσονες, είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας. Επιπλέον, η αναβολή για κρείσσονες (που εκ του νόμου είναι μεγαλύτερη από 3 ημέρες) και όχι τριήμερη δόθηκε, όχι μόνο επειδή έλειπαν η καταγγέλλουσα και η κόρη της από το δικαστήριο, αλλά κυρίως επειδή δεν θα ήταν έτοιμη η ιατροδικαστική, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές.

Οι τρεις καταγγελίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η πρώτη καταγγελία σε βάρος του 50χρονου είχε γίνει στις 3 Απριλίου του 2013, για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Τότε, είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το θύμα, προχώρησε σε καταγγελία για δεύτερη φορά στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022, οπότε και υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση. Ο δράστης και πάλι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Yπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Η τρίτη καταγγελία έγινε στις 7 Μαΐου του 2024. Περίπου στις 00:30 ο 50χρονος πρώην σύντροφός της και το θύμα οδηγήθηκαν στο Α΄ Α.Τ. Αχαρνών/Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Η 40χρονη υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, και ο 50χρονος συνελήφθη για ακόμη μία φορά στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν το επιθυμεί τη δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή φιλοξενίας, ωστόσο δήλωσε ότι δεν το επιθυμεί.  enikos.gr


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: