16 Μαΐου 2024

Η φωτογραφία από τα Επείγοντα του νοσοκομείου "Γεννηματάς" που άναψε φωτιές- Η οργή Κασσελάκη και η απάντηση του νοσοκομείου


 Οι φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου έδειχναν φορεία με ασθενείς να έχουν γεμίσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου "Γεώργιος Γεννηματάς" και φυσικά δημιουργούσαν εντυπώσεις. Οτι επικρατεί χάος ή ότι τα ράντζα είναι παντού.

Μία από αυτές τις φωτογραφίες μάλιστα κοινοποίησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έκανε λόγο για μία "εικόνα που πληγώνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων και του κάθε πολίτη ξεχωριστά".

Μόνο που η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Αφού αυτό που δείχνουν οι φωτογραφίες δεν είναι ράντζα, είναι το τμήμα Επειγόντων σε εφημερία του νοσοκομείου και όπως διευκρίνισε η 1η ΥΠΕ με ανακοίνωσή της, είναι από τις 11/5 από το παθολογικό ιατρείο στα έκτακτα περιστατικά, όπου οδηγούνται τα περισσότερα περιστατικά ώστε να πάρουν σειρά προτεραιότητας για εξέταση. 

 Σε εκείνη την εφημερία "προωθήθηκε μονοψήφιος αριθμός φορείων, εντός του παθολογικού ιατρείου, εν όψει της εξέτασης ασθενών που ακολουθεί", αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: "Οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές. Και πάντως χρειάζεται να διασυνδέονται με πληροφορίες και στοιχεία".

Παράλληλα, αναφέρεται πως από τις 983 προσελεύσεις εκείνης της μέρας, έγιναν 180 εισαγωγές και διακινήθηκαν περισσότεροι από 190 ασθενείς. "Αναπτύχθηκαν αρχικά 15 επικουρικές κλίνες, οι οποίες διευθετήθηκαν μετά το πέρας της εφημερίας, χωρίς περαιτέρω πρόβλημα".

Όσον αφορά στη δεύτερη εικόνα, αναφέρει πως τραβήχτηκε στις 15/5, όταν έγιναν 156 εισαγωγές ασθενών. "Έχουν αναπτυχθεί 15 επικουρικές κλίνες, λόγω του φόρτου, οι οποίες θα διευθετηθούν έως τις μεταμεσημβρινές ώρες της 16/5/2024". Με άλλα λόγια οι φωτογραφίες δείχνουν ότι ακριβώς συμβαίνει σε ένα νοσοκομείο σε εφημερία, όταν τα φορεία φθάνουν το ένα μετά το άλλο

Εν κατακλείδι, η 1η ΥΠΕ αναφέρει ότι οι φωτογραφίες είχαν σκοπό να προκαλέσουν "τεχνητά δυσμενή εντύπωση" για το νοσοκομείο "το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας". 

 Η ανάρτηση Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, είχε δημοσιεύσει μία εικόνα με ράντζα από το νοσοκομείο "Γιώργος Γεννηματάς", κάνοντας λόγο για κάτι που "πληγώνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων και του κάθε πολίτη ξεχωριστά". Ακολούθως πρόσθεσε ότι είναι "θλιβερή ειρωνεία" ότι η εικόνα προέρχεται "από εφημερία στο νοσοκομείο που φέρει το όνομα του ιδρυτή του ΕΣΥ, Γ. Γεννηματά".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι "δεν χρειάζεται να υποσχεθώ" καθώς "η ζωή είναι πάνω από τις υποσχέσεις", τονίζοντας πως "η διάσωση του ΕΣΥ και η προστασία της ανθρώπινης ζωής -των γονιών μας, των γιαγιάδων και παππούδων μας, των παιδιών μας, η δίκη μας- είναι η πρώτη προτεραιότητα για μας".

Καταληκτικά επισήμανε πως "όταν μας εξουσιοδοτήσει ο ελληνικός λαός, αυτή η εικόνα θα γίνει το παρελθόν στο οποίο η Ελλάδα δε θα επιστρέψει ποτέ".thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: