31 Μαΐου 2024

Η Άννα Μάνη Παπαδημητρίου εγκαινίασε δύο εκθέσεις στο Λιτόχωρο

 

Την 6η Διεθνή Έκθεση «Λατομείο» και την 2η Έκθεση «Φορτηγά και ανυψωτικά μηχανήματα», στον φυσικό τους χώρο, στο Λατομείο του Λιτοχώρου Πιερίας, εγκαινίασε η υφυπουργός Ανάπτυξης, 'Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου.

Στις δυο εκθέσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 2 Ιουνίου, συμμετέχουν δεκάδες εκθέτες από όλη την Ελλάδα οι οποίοι προβάλλουν την καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο στον κλάδο των λατομείων και των ανυψωτικών μηχανημάτων, με επιδείξεις και δοκιμές μηχανημάτων και εργαλείων.

Η κυρία Μάνη, τόνισε τη σημασία της έκθεσης για την προώθηση νέων τεχνολογιών, όπως η ηλεκτροκίνηση, η αυτοματοποίηση και η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), που βελτιώνουν την αποδοτικότητα και μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Επίσης, επισήμανε την υποστήριξη της κυβέρνησης προς τους επιχειρηματίες του κλάδου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Ερευνώ-Καινοτομώ» 300 εκ. ευρώ που παρουσίασε, προ ημερών, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, αλλά και στις πολιτικές αρμοδιότητάς της, ως υφυπουργός βιομηχανίας, όπως η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

«Έχουμε δεσμευτεί για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας και θα γίνει πράξη με την Εθνική Στρατηγική για τη Βιομηχανία, με ορίζοντα το 2030 και με στόχο την αύξηση της συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας στο ΑΕΠ. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, και δη με όρους ψηφιακής "επανάστασης" καθώς έχουμε εισέλθει στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, αποτελεί βασικό στόχο της κυβερνητικής μας πολιτικής», είπε η κυρία Μάνη.

«Η παρουσία όλων σας εδώ σήμερα είναι μια απτή απόδειξη της δυναμικής του κλάδου, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της βιομηχανίας μας», κατέληξε η υφυπουργός, η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές και ιδίως τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: