11 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση στο κατάστημα Public Κατερίνης για αντιμετώπιση του παιδικού Διαβήτη

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την κατανόηση του παιδικού Διαβήτη και την αντιμετώπισή του μέσα από την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση, πραγματοποίησε το βιβλιοπωλείο Public Κατερίνης σε συνεργασία με τις «Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική» και τον «Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας». Xoρηγός επικοινωνίας ήταν η Working Moms.
Αυτή η εκδήλωση όμως είχε και ένα ευρύτερο ενδιαφέρον, επειδή με την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση δεν αντιμετωπίζεται μόνο ο Διαβήτης τύπου Α’ (παιδικός Διαβήτης) ή ο Διαβήτης τύπου Β’ (Διαβήτης ενηλίκων) αλλά αντιμετωπίζονται και πολλές άλλες ασθένειες.
Εννοείται ότι με την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση προλαμβάνονται και ασθένειες που, κάποια χρονική στιγμή, θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε παιδιά ή ενήλικες και να τους ταλαιπωρήσουν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ή ακόμη και εφ’ όρου ζωής, όπως είναι η ασθένεια του Διαβήτη. Έτσι, μέσα από την πρόληψη μπορεί να ωφεληθεί ο άνθρωπος με το να ζήσει μια πιο ποιοτική ζωή και σε μεγάλο βαθμό είναι δυνατόν να αποφύγει νοσοκομεία και φάρμακα καθώς και οτιδήποτε μπορεί να του κοστίσει οικονομικά, σωματικά και ψυχικά.
Η ιδιαιτερότητα αυτής της εκδήλωσης ήταν στο ότι η υγιεινή διατροφή, η φυσική άσκηση αλλά και η αντιμετώπιση του παιδικού Διαβήτη παρουσιάστηκαν, με διαδραστικό τρόπο, μέσα από παρουσίαση ενός βιβλίου της Κωνσταντίνας Φραντζεσκάκη με τίτλο: «Ο φίλος μου, ο Διαβητούλης». Πραγματοποιήθηκε δε στον χώρο τού βιβλιοπωλείου Public Κατερίνης (Ανδρούτσου & Ερμού 5, Κατερίνη).
Η εκδήλωση περιλάμβανε κουκλοθέατρο και θεατρικό παιχνίδι, βασισμένα στο βιβλίο ενώ στη συνέχεια η συγγραφέας, μέσα από επιδαπέδια παιχνίδια, βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν τί εστί παιδικός Διαβήτης και να ανακαλύψουν την αξία της ποιοτικής διατροφής και της φυσικής άσκησης στη ζωή όλων.
Στην αρχή τής εκδήλωσης, η υπεύθυνη του τμήματος πολιτισμού των Public, Φωτεινή Μουρατίδου, αλλά και ο διευθυντής τού Public Κατερίνης, Κωνσταντίνος Τσακυρίδης, παρουσίασαν την πρόεδρο των Διαβητικών Ν. Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου. Η πρόεδρος πραγματοποίησε χαιρετισμό και ευχαρίστησε το κατάστημα Public Κατερίνης και όλους τούς συμμετέχοντες, καθώς επίσης και όσους στήριξαν τη δράση, δηλαδή την «Ελληνοεκδοτική» και την κ. Φραντζεσκάκη.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Διαβήτη και ιδιαίτερα στον παιδικό Διαβήτη. Ακολούθησε χαιρετισμός τής Αυγής Καραΐσκου η οποία μίλησε ως εκπρόσωπος των Διατροφολόγων Ν.Πιερίας και της Ένωσης Διατροφολόγων - Διαιτολόγων Ελλάδος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Καραΐσκου βοήθησε στην όλη δράση και στο διαδραστικό μέρος, όπου συνεργάστηκε με τη συγγραφέα.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο διατροφολόγος Παντελής Μπιτόπουλος, ενώ την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που πάντοτε στηρίζει το έργο τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, εκπροσώπησε η Μαριάνθη Παπαθανασίου, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στον Σύλλογο Διαβητικών για την εκδήλωση καθώς επίσης και το έργο που επιτελεί η Διοίκηση του Συλλόγου.
Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Ερυθρός Σταυρός που συνεχώς στηρίζει το έργο τού Συλλόγου, ειδικά δε με την παρουσία του στα σχολεία που χρειάζονται εθελοντές σχολικούς νοσηλευτές. Παρούσα, ακόμη, ήταν η Χρύσα Ράπτη με την ομάδα της.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Διαβητικών έδωσε σε δυο σχολεία τής Πιερίας, συγκεκριμένα στο 19ο και στο 15ο Δημοτικό Κατερίνης, τα βιβλία τού Διαβητούλη τα οποία παρέλαβαν οι διευθυντές που παραβρέθηκαν εκεί. Επιπλέον, θα δοθούν και τα υπόλοιπα βιβλία σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία τής Πιερίας που έχουν μαθητές και μαθήτριες με παιδικό Διαβήτη. Αυτά τα βιβλία τα ζήτησαν ο Σύλλογος Διαβητικών και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας, με αίτημα που κατέθεσαν στην «Ελληνοεκδοτική».
Ακόμη, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και Ποδολόγοι της Πιερίας καθώς και η κ. Ευαγγελία Δεδόγλου. Τέλος, την εκδήλωση στήριξαν ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, αλλά και μέλη τού Συνδυασμού του που παραβρέθηκαν εκεί.
Μετά το πέρας τής εκδήλωσης, η Κωνσταντίνα Φρατζεσκάκη με ανακοίνωσή της στα Κοινωνικά Δίκτυα ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, επισημαίνοντας: «Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τα παιδιά, γινόμαστε καλύτεροι. Όλοι μαζί για το παιδί».
«Τι πιο όμορφο σε μια παρουσίαση, από το χαμόγελο και τον ενθουσιασμό των παιδιών... Τι πιο όμορφο από το να γνωρίζεις τόσο αξιόλογους ανθρώπους που έχουν όραμα και όρεξη να προσφέρουν», ανέφερε σε ανάρτησή της στα Κοινωνικά Δίκτυα η Κωνσταντίνα Φρατζεσκάκη...
«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την κυρία ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ και την κυρία Fotini Mouratidou για όλη τη συμβολή τους, για την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση για τον Διαβήτη. Κι ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Διονύση Βαλεριάνο και στην ELLINOEKDOTIKI Publishers - ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Εκδόσεις που στηρίζουν και προωθούν τέτοιου είδους βιβλία με ευαισθησία, μα πάνω από όλα με αγάπη! «Ο φίλος μου ο Διαβητούλης», εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, καθώς και το ταξίδι μόλις ξεκίνησε», επισήμανε η συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: