26 Αυγούστου 2021

Πανελλήνιο Νεανίδων: Ήττα στην παράταση για τον Πιερικό Αρχέλαο

Την ευκαιρία να κάνει το «δύο στα δύο» έχασε ο Πιερικός Αρχέλαος καθώς ηττήθηκε με 72-69 από τον Πρωτέα Βούλας, στον πρώτο χρονικά αγώνα της δεύτερης ημέρας της Τελικής Φάσης του 35ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στο ΔΑΚ Νέου Ρυσίου.

Η ομάδα της Πιερίας μπήκε με… φόρα στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 15-7 στα μέσα της πρώτης περιόδου, ενώ στη δεύτερη περίοδο παρόλο που κατάφερε να πάρει διαφορά με 31-17, ο Πρωτέας βρήκε ρυθμό και μείωσε σε 34-30 (18’46΄΄). Η ομάδα της Βούλας έκανε την ανατροπή στην τρίτη περίοδο όταν προηγήθηκε με καλάθι και φάουλ της Μπίλλη που ευστόχησε και στη βολή κάνοντας το 46-43 (26΄57΄΄).


Από το σημείο αυτό και μετά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα στο σκορ σε όλη την τέταρτη περίοδο με τον αγώνα να οδηγείται σε παράταση μετά από εύστοχο δίποντο της Παπαζιώγα που διαμόρφωσε το 61-61.

Πόντο-πόντο πήγαν οι δύο ομάδες και στο έξτρα πεντάλεπτο, με την ομάδα της Αθήνας να παίρνει τελικά τη νίκη με 72-69, μετά από δύο εύστοχες βολές της Γκούζελου. 

Η διεθνής Δόμνα Μάντζου με 24 πόντους ήταν η κορυφαία του Πιερικού Αρχελάου αλλά και πρώτη σκόρερ του αγώνα, ενώ από τις νικήτριες ξεχώρισε η Σιμιτσιδέλη με 19.

Δεκάλεπτα: 13-20, 31-37, 48-49, 61-61(κ.α.), 72-69

Διαιτητές: Τσιμπούρης, Ξέρας

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Κουτρόγιαννου): Ξενιτοπούλου 11(1), Σιμιτσιδέλη 19(5), Καπετάνιου 5(1), Κωνσταντοπούλου, Γκούζελου 7, Γρηγοροπούλου 14(2), Μπίλλη 5, Λιμοντζόγλου, Μυστικού, Φρέρη-Παναγιωτίδου 11(1), Σακελλαρίου, Περδικάκη.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηϊωάννου): Καραλή 2, Κιολέογλου Ν. 17(3), Μάντζου 24(3), Δημουλιού 13(3), Κιολέογλου Π., Παπαζιώγα 7, Ζαρκανέλα 6, Αλμπάνη.

Για τη στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ: https://eokbasket.sportstats.gr/2020-2021/girls-under18/gamedetails/id/DAC17317-80DF-45DB-A008-313567381738

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Χατζηιωάννου Στέλιος (προπονητής Πιερικού Αρχέλαου): «Ήταν ένα οριακό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε καλά και δείχναμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε απογοητευμένοι, όμως θα επιμείνω σε αυτό που είπα και χθες, ότι η έλλειψη αγώνων, κάτι που ισχύει για όλες τις ομάδες, στοιχίζουν και περισσότερο σε ειδικές καταστάσεις. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε έρθει για τέταρτη φορά εδώ. Τα κορίτσια τα προηγούμενα χρόνια ήταν μικρά και πλέον παίζουν στην κατηγορία τους ηλικιακά και μπορούν να ανταγωνιστούν ομάδες της Αθήνας. Το πρωτάθλημα είναι τέτοιο που πρέπει να παγώνουν τα συναισθήματα, ούτε χαρά, ούτε λύπη και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι».

Δημουλιού Ελένη (αθλήτρια Πιερικού Αρχέλαου): «Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Μπράβο στην αντίπαλη ομάδα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλη πίεση σε άμυνα και επίθεση. Όλη τη χρονιά δουλεύαμε όμως αυτό δεν βγαίνει πάντα στο γήπεδο, πάντα θα υπάρχουν οι στιγμές αδυναμίας. Ελπίζω να μπούμε πιο δυνατά στα επόμενα παιχνίδια. Όλα είναι εμπειρίες, θα επεξεργαστούμε ό,τι έχουμε μέχρι τώρα και πιστεύω θα πάμε καλύτερα στα επόμενα ματς».

Κουτρόγιαννου Ιωάννα (προπονήτρια Πρωτέα): «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Δεν μπήκαμε καλά στην αρχή, ήμασταν λίγο πιεσμένες. Στη συνέχεια όμως, στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο αρχίσαμε να βρίσκουμε ρυθμό, μπορέσαμε να κάνουμε αυτά που είχαμε στο πλάνο μας, πιέσαμε και μπορέσαμε να βάλουμε κρίσιμα σουτ. Γυρίσαμε το παιχνίδι και καταφέραμε να κρατήσουμε τη διαφορά, όμως ο Πιερικός μείωσε στο τέλος. Θα μπορούσαμε στη τελευταία φάση με τη Γρηγοροπούλου να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι. Στην παράταση δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε το παιχνίδι. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια μου για την προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση. Ελπίζω να συνεχίσουμε με παρόμοιες εμφανίσεις και να πάμε πολύ καλά στα επόμενα παιχνίδια. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πιερικού για την πολύ καλή εμφάνιση».      

Σιμιτσιδέλλη Μαργαρίτα (αθλήτρια Πρωτέα): «Παλέψαμε πολύ και το θέλαμε πολύ μετά την ήττα της πρώτης ημέρας. Πήραμε τη νίκη έστω και στην παράταση. Για τη συνέχεια θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να αντιμετωπίσουμε κάποιους φόβους μας για να καταφέρουμε να βγούμε ασπροπρόσωπες σε αυτό το πανελλήνιο που είναι το πρώτο που κατεβαίνουμε ως μια νέα ομάδα. Να παραμείνουμε δεμένες και να κατακτήσουμε το καλύτερο».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: