24 Σεπτεμβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου: "Δεν υπάρχει θέμα με την Αρχιεπισκοπή"

 Ολοκληρώθηκε στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, μετά τη "συγγνώμη" του Ελπιδοφόρου για την παρουσία του στα εγκαίνια του "σπιτιού της Τουρκίας", παρουσία Ερντογάν και Τατάρ. 

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, από την κυβέρνηση σημειώνουν ότι «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Και προσθέτουν ότι «το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στέφθηκε με επιτυχία, καθώς και επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την Ελλάδα, ενώ επιβεβαιώθηκε και η αξιοπιστία της χώρας στους διεθνείς κύκλους».

Κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά κατά την αποχώρησή του τελευταίου από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

 

 newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: